Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama! #WDFY

WFDY75 | 25. studenog je Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama. Unatoč nedostatku podataka, procjenjuje se da je širom svijeta svakodnevno ubijeno oko 140 žena. 3 od 5 ubijaju njihovi dečki, bivši dečki ili članovi obitelji.

Femicidi su najagresivniji izraz nasilja nad ženama. Kao što smo analizirali na 20. Generalnoj skupštini Svjetske federacije demokratske omladine, “slučajevi tragičnih ubojstava žena od strane muškaraca danas su vidljiviji, ali stvarnost je takva da postoji cijela struktura socijalne nejednakosti s više oblika nasilja poput kao trgovina ljudima, žene koje se nađu u situaciji prostitucije, rada i seksualnog iskorištavanja u uvjetima nasilja, nejednakosti u plaćama i pristupu radnim mjestima, pravu na zdravlje, obrazovanje, femicide i nestanke “.

Danas se želimo prisjetiti svih drugova i prijatelja koji su žrtve nasilja nad ženama. Oni koji su zvjerski ubijeni kao naša argentinska drugarica Florencia Gómez 12. listopada, kao i svi koji pate od nasilja nad ženama u bilo kojem obliku.

Kao Svjetska federacija demokratske omladine, kontinuirano ćemo osuđivati ​​ta djela barbarstva. Naša se borba vodi protiv socijalne diskriminacije, boreći se za svijet koji omogućava ljudima da stvaraju, žive i napreduju. Borba za jednaka prava žena na poslu i u životu mora biti predmet borbi svjetske mladeži. Zato WFDY poziva međunarodnu antiimperijalističku mladež da se suoči s bilo kojom vrstom socijalne nejednakosti i diskriminacije i istakne stvarne razloge koji ljude tjeraju na takvo shvaćanje i ponašanje, te se tako bori za iskorjenjivanje svake vrste ugnjetavanja i njegovih manifestacija.